Gökkaya belediyesi, Manisa’nın Ahmetli ilçesine bağlıdır. Bölgenin geçmişi Saruhanlılar zamanına kadar dayanmaktadır. Oldukça köklü bir yerleşime sahip olan kasaba il merkezine de fazla uzak mesafede değildir. Yol durumu ve ulaşımı kolaydır.
Bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir coğrafyada bulunmaktadır. Binin üzerinde bitki çeşitliliği bulunmaktadır. Eski dönem medeniyetlerinden kalma pek çok tarihi kalıntı ve eser bulunur. Kasaba yakınlarına yakın olan Bozdağlar, bölgenin en yüksek kısmıdır. Bölgenin iklimi ise Akdeniz iklimidir. En sıcak ay Temmuz, en soğuk ay ise Ocak ayıdır.
Sıcaklık kışın sıfırın altına düşmemektedir. Gökkaya’da bulunan bitki örtüsünde ilk sırayı kızılçam almaktadır. Palamut, karaçam ve maki bitki örtüsü de bulunmaktadır. Yaban hayvanların hayatı bakımından da oldukça zengindir. Kasabanın en önemli geçim kaynağı tarımdır. Üzüm, tütün, pamuk, buğday, biber, salatalık, zeytin, domates en çok yetişen tarım ürünleridir.
Gökkaya kasabasına otobüs bileti alanlar gezilecek yer konusunda bilgi almak isteyeceklerdir. Bölgede pek çok sit alanı, kilise, müze ve cami bulunmaktadır. Bilet almadan önce veya aldıktan sonra gezebileceğiniz mekanları sitelerden araştırabilirsiniz.
Gökkaya kasabasına geldiğinizde içinden geçen çayı, kiliseyi, sit alanlarını ve höyükleri gezebilirsiniz.
Gökkaya’ya geldiğinizde kebap, odun köftesi, kula güveci, kapama, sinkonta, bohça kebabı, kulak çorba gibi yemekleri yiyebilirsiniz. Kasabanın özellikle deve güreşleri ve mesir macunu meşhurdur.