İstanbul Atatürk Havalimanı Uçak Bileti

Havaalanı

IATA

ICAO

İstanbul Atatürk Havalimanı ISL LTBA

İstanbul Avrupa Hakkında Blog Yazıları

  • İstanbul’da Yer Alan Önemli Hanlar I İnfografik

    Bizans’tan Osmanlı’ya tarihin her döneminde ticaretin oldukça canlı olduğu, tüccarların dinlenip insanların alışveriş yaptığı konaklama merkezlerine han denilmektedir. İnşa şekilleri genel olarak iki veya üç katlı olarak ayarlanmıştır. Anadolu’nun neredeyse her şehrinde yer alan hanlar oldukça kullanışlı ve kıymet verilen yapılardır. Çoğunlukla tarihi yarımada da ve Kapalıçarşı civarında yer alan hanlar şu an oldukça farklı …

    Devamını Gör
  • İstanbul’un En İyi Çorbacıları

    Özellikle soğuk kış günlerinde ister sabahın ilk saatlerinde ister gecenin bir vakti sıklıkla tercih edilen şeylerden  biri de mis gibi çorbalardır. Çorbalarla bazen şifa bulur bazen de keyif alırız. Ya da geçiştirmemiz gereken bir öğün varsa onu çorbayla hallederiz. Kısacası çorba içmeye bahanemiz oldukça fazladır. Çorba çeşidinin fazla olduğu bir kültüre sahip olmamız bizleri çorbaya …

    Devamını Gör
  • İstanbul Airport Terminal Rehberi

    İstanbul Airport (İstanbul Havalimanı) hakkında Türk Hava Yolları’nın hazırlamış olduğu giden yolcu katı ve gelen yolcu katı için terminal rehberini sizlerle paylaşıyoruz. İstanbul Havalimanı’na seyahat edecekler bu rehbere göz atarak İstanbul Havalimanı hakkında ön bilgiye sahip olabilirler ve rahat bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca İstanbul Havalimanı hakkında detaylı bilgi öğrenmek istiyorsanız buradan sizler için hazırladığımız …

    Devamını Gör

İstanbul Atatürk Havalimanı Hakkında Bilgi

Dünya'nın özel, güzel şehri olan İstanbul, Türkiye'nin ve Avrupa'nın önemli şehridir. İki kıtayı bu denli güzel ve nitelikli bağlayan, Marmara Denizi, Anadolu ve Avrupa Yakaları ile Dünya'nın gözde şehirlerindendir.

Ekonomi, sanayi, moda, sanat, tarih ve kültür bakımından muazzam bir zenginliğe sahip olan, medeniyetin eski kentlerinden biridir. Dünya'nın 3. büyük şehri ve global/ kıtalararası statüde tek olma özelliğine sahiptir. Mimari, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile dünyanın tüm ülkelerinden her yıl milyonlarca turist ağırlar.

Atatürk Havalimanı5 Nisan 2019 tarihinde uçuşlara kapatılmış olup, İstanbul Avrupa yakası için yapılacak uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndan devam etmektedir. Dünya'nın büyük havalimanı olması hedeflenen İstanbul Havalimanı'nın bir kısmının açılıp, uçuşlara hazır hale gelmesi ile birlikte Atatürk Havalimanı, 5 Nisan 2019 Cuma günü saat 3'ten itibaren taşınmaya başlamıştır. “Büyük Göç” olarak adlandırılan bu taşınma işlemi yaklaşık olarak 33 saat sürerek, 6 Nisan 2019 saat 20.00 civarlarında sonra ermiştir. Kesintisiz olarak sürdürülen bu işlemde toplamda 41 bin 805 personel ve 557 araç yardımı ile 47 bin 360 ton ağırlığında, 10 bin 459 adet ekipman taşınmıştır. Boeing 777-300 tipi bir THY uçağının Atatürk Havalimanı'ndan başlayıp, İstanbul Havalimanı'na yaptığı veda uçuşu ile taşınma işlemi sonra ermiştir. İstanbul Havalimanı'ndan yapılan ilk uçuş Türk Hava Yolları'nın IST kodlu, 6 Nisan saat 14'te kalkmış olan Ankara Esenboğa Havalimanı inişli uçağıdır. Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen son uçuş ise TK-54 sefer sayılı, 02.40 saatli İstanbul-Singapur seferi olup, yine Türk Hava Yolları'na aittir. Bu taşınma neticesinde Türk Hava Yolları'nın 86 yıllık yükselişine ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı sivil uçuşlara tamamen kapanmıştır.

İstanbul`da askeri amaçla faaliyete giren ilk havalimanı olan Yeşilköy 1912'de açıldı. 1944 yılında Chicago`da imzalanan Uluslararası Sivil Havacılık Anlaşmasından sonra, Yeşilköy`de uluslararası havalimanı yapılmasına karar verildi.

1947 yılında, Westinghouse Electric International Company ve The IG White Engineering Corporation ile sözleşme imzalandı. 1949`da başlayan ve 1953`te tamamlanan Yeşilköy Havalimanı faaliyete Ağustos 1953'te başladı. O tarihte; 05/23 pisti, Taksi yolları, 10 bin m2`lik modern yolcu terminali, hangarlar, radyo alıcı - verici cihazları ile yedek enerji santrali mevcuttu. 1971 yılında Yeşilköy Havalimanı için dış hatlar ve genişleme projeleri, uygulamaya konuldu. Dış Hatlar Terminalinin eklenmesiyle 29 Ekim 1983 tarihinde Atatürk Havalimanı olarak değiştirildi. 1993 yılında Kargo Terminali Tesisleri olarak ek statüye kavuşmuştur. Atatürk Uluslararası Havalimanı'nın günümüzdeki kapasitesi, Avrupa'nın yoğun hava trafiğine sahip olduğunu ve Asya - Avrupa arasında önemli bir nokta olduğunu gösteriyor. 25 milyon 500 bin dış hatlar, yaklaşık 13 milyon iç hatlar olmak üzere, yılda 40 bine yakın yolcu ulaşımı sağlanıyor.

İstanbul'a seyahatlerde Avrupa Yakası'na gitmek isteyen yolcuların geldiği alan, Atatürk Uluslararası Havalimanı'dır. Avrupa'ya ve diğer kıtalara seyahatler genellikle Atatürk Havalimanı'ndan yapılır. İstanbul uçak biletifırsatlarıyla Türkiye'ye gelen yolcular, şehir içi ve tüm bölgelere ulaşmak için Atatürk Havalimanı'ndan transfer sağlayabilirler. Atatürk Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine ortalama 28 km mesafededir. Trafik yoğunluğuna bağlı olarak 20 dk ile 1 saat arasında ulaşım sağlanabilir. Havalimanı yurt dışı yolcuları için Duty Free mağazaları ile hizmet verir. Türk mutfağından özel lezzet sunan restoranlar, fast food cafe ve kahve evleri, hediyelik eşya dükkanları gibi çok sayıda dükkan bulunur. Kozmetikten aksesuara, dünya markalarından yöresel ürün dükkanlarına dek İstanbul temalı işletmeler yer alır. Havalimanı civarında 6 Havalimanı otel ve limana yakın çok sayıda konaklama alanı bulunur. Engelliler için donanım hizmetleri, bebek bakım odaları yer alır. Dünya'nın birçok ülkesinden hacı adayları da Atatürk Havalimanı'nda seyahat ettiği için ibadet alanları bulunur.

İETT otobüsleri ile şehir merkezinden Atatürk Havalimanı'na direkt ulaşım sağlanabilir.

2 terminalde de rent a car şirketlerinin satış masaları yer alıyor. Türk ve yabancı firmaların araç kiralama hizmetlerinden yararlanılabilir veya İstanbul seyahati öncesi online rezervasyon yapılabilir.

Metro İstanbul sistemi. M1 hattıyla Atatürk Uluslararası Havalimanı'nı şehir merkezine bağlar. İstanbul'un merkez niteliğinde çeşitli şehir içi bölgelerine ve bazı banliyö noktalarına bağlantı sağlar. ücretler tek binişlik kartlar, öğrenci kartları ve toplu taşıma kartları ile farklı ücretler sunar.

İstanbul Kart, şehir içi ulaşımlarda kullanılan ve dolmuşlar hariç tüm araçlarda geçerli olan sistemdir. Yaygın olarak metro ve metrobüs kullanılır.

flight
ba-favicon-white