Bartın Otobüs Bileti
Online Ödeme
|
Kolay Rezervasyon
|
Komisyon Yok, Ücretsiz
|
Bartın Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Ortalama yüksekliğin 2500 m. olduğu Bartın`da, sahilden iç kısma doğru göreceli yükseltilerden Küre dağları en önemlisidir.
Bartın`a ismini sağlayan Bartın nehri (Parthenious) 14 kilometre uzunluktadır. Uluyayla, Ardıç, Kalkanlı ve Zoni (Arıt) ilin mühim yaylalarıdır.
Bartın`ın yüzde 46`sını ormanlar oluşturur. Bartın`da kışları yağışlı, yazları ılıman geçen Karadeniz iklimi hüküm sürmektedir.
Bartın'ın Ziyaret Etmek İçin En önemli 5 Sebep
Karadeniz'in bütün güzelliklerini gözleyebilirsiniz. tarihsel eserleri, plajları, camileri, yayla ve milli parkları ile ünlü bir şehirdir.
- Güzelcehisar Kalesi
- Güzelcehisar Lav Sütunları
- Amasra Tavşan Adası
- Güzelcehisar Koyu
- Bartın Fatih Cami
Bartın'a Nasıl Gidilir?
Karayolu: Otobüs ve kendi aracınızla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bartın'da Ulaşım Nasıldır?
Bartın'da şehir içi ulaşım halk otobüsü, dolmuş ve taksiyle sağlanmaktadır. İlçeler arasında ise sadece minibüsler vardır.
Bartın'da Gezilecek Yerler
Tabiat ile iç içe olmak, geçmişin izlerini sürmek ve telaşsızca yaşayacağınız bir tatil geçirmek istiyorsanız Bartın tam da aradığınız adres.
-
Güzelcehisar Kalesi
Amasra'nın Güzelcehisar Köyü'nde bulunan Güzelcehisar Kalesi, Cenevizlilerden kalma bir bina. Eskiden, tarihsel Kromna Kenti'nin gözcü kalesi şekilde kullanıldığı söyleniyor.şuan yapının içi tamamen taş oldu. Kalenin en üst tepesine çıktığınız süre, Güzelcehisar Köyü'nün eşsiz manzarasıyla karşılaşıyorsunuz. şimal yönüne baktığınızda ise, Karadeniz'in büyüleyici manzarası sizi derhal etkisi altına alıyor.
-
Güzelcehisar Lav Sütunları
Amasra'da bulunan ve 80 milyon yıllık tarihiyle Güzelcehisar'ı anlamlı kılan, ülkemizin nadir güzelliklerinden biridir Lav Sütunları. çapları 50 – 100 cm, boyları ise 30 m. üstünde olan Lav Sütunları, dünyanın ender çağdaş nebati oluşumlarından biridir. Güzelcehisar Lav Sütunları'nın çok aşırı eski bir yanardağın lav akıntıları olduğu biliniyor. ayrıca, dünyada en eski 3 yanardağı kalıntısından biri de burada bulunuyor.
-
Güzelcehisar Koyu
Bartın'da bulunan Güzelcehisar Koyu, Karadeniz'in en büyük sahillerinin başında geliyor. aynı zamanda Bartın halkının enfazla vakit geçirdiği plaj da bu koydadır. Güzelcehisar Koyu inkumu'na yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olsa da bölgede hiçbir yerleşim bulunmaz. Bu yüzden dolayı doğası günümüze bozulmadan gelebilmiştir.
Bartın'da Ne Yenir? Hangi Yemek Meşhurdur?
Bartın yemekleri etli, sebzeli, sütlü, hamur işli ve zeytinyağlı yemekler ile pilav, çorba ve tatlı çeşitlerinden oluşur. Dikkati çeken öteki bir husus ise aynı türe ait yiyeceklerden pek çok çeşidin olmasıdır. mesela, ondan fazla dolma ve pilav şekline rastlanır. Bartın mutfağı ile ilgili yapılan incelemelerde, nedenden çok çeşide rastlanmıştır ve bu hal aleni yöre mutfağının zenginliğini ortaya koymaktadır.
Bartın'ın Tarihi Mekanları
Bakacak Tepesi, Amasra Antik Tiyatro, Amasra çekiciler çarşısı, Amasra Edhem Ağa Konağı, Direkli Kaya, Amasra Cenova Şatosu, Kuş Kayası Yol Anıtı, Ulukaya Şelalesi, Amasra Delikli Şili, İnkumu Plajı
Bartın İçin önemli Telefon Numaraları
- Büyük Şehir Belediyesi : 0 378 227 10 25
- Devlet Hastanesi : 0 378 227 76 20
- Vali : 0 378 227 10 43
Bartın Otogarları
Bartın Otogarı |
Kozcağız Eczanesi |
Otobüs Durağı |
bartın otogarı |
- Kozlu - Bartın Otobüs Bileti 139,00 TL
- Çanakkale - Bartın Otobüs Bileti 850,00 TL
- Nazilli - Bartın Otobüs Bileti 790,00 TL
- Kırklareli - Bartın Otobüs Bileti 729,00 TL
- Sürmene - Bartın Otobüs Bileti 849,00 TL
- Lüleburgaz - Bartın Otobüs Bileti 679,00 TL
- Mengen - Bartın Otobüs Bileti 129,00 TL
- Karamürsel - Bartın Otobüs Bileti 430,00 TL
- Çine - Bartın Otobüs Bileti 849,00 TL
- Hatay - Bartın Otobüs Bileti 800,00 TL
- Araç - Bartın Otobüs Bileti 300,00 TL
- Niğde - Bartın Otobüs Bileti 500,00 TL