Malatya Otobüs Bileti

Malatya Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Türkiye'nin Doğu Anadolu sahasında bulunan ildir. Şehir Coğrafi konumu itibariyle pek çok kere işgal edilmiş ve kurtarılmıştır. Şehrin en ciddi geçim kaynağı kayısıdır. Eski yerleşim yerlerinden olan Malatya oldukça çok tarihi esere ve tarihi anlatımlara ev sahipliği yapmaktadır. çok sayıda müze ve tarihsel yerler bulunmakta. Kışın soğuk olan iklim, yazın ise çölleri aratmayan sıcaklığı bulunmaktadır.

Malatya'yı Ziyaret Etmek İçin En önemli 5 Sebep

Tarihi Hititler'e dayanan köklü bir kültüre sahip olan Malatya'yı gezebilmek günlerinizi alabilir.

  • Yuzuf Ziya Paşa Bedesteni
  • Arapgir Kalesi
  • Malatya Kalesi
  • Malatya Müzesi
  • Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı

Malatya'ya Nasıl Gidilir?

Kara yolu: Otobüs Terminali, şehire 5 km. uzaklıktadır. Terminale minibüs, belediye otobüsü ve taksiyle ulaşılabilir.

Hava yolu: Sivil havaalanı olmaması sebebiyle şehir merkezine 30 km. mesafedeki Erhaç askeri havaalanı kullanılıyor. Havaalanına taksi ve THY servisi ile ulaşılabilir.

Demir yolu: Şimendifer istasyonu, kent merkezine 3 km uzaklıktadır.

Malatya'da Ulaşım Nasıldır?

Malatya'da şehir içi ulaşım belediye otobüsleri, minibüsler ve dolmuşlarla sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra kolaylıkla taksi'de bulabilirsiniz.

Malatya'da Gezilecek Yerler

çoğunlukla Nemrut Dağı ziyaretçilerinin duraklarından biri olan Malatya'da Nemrut dışında da gezip görülecek önemli tarihi kalıntıları ve doğal güzellikler bulunuyor. 
 

  • Yusuf Ziya Paşa Bedesteni
    Zaviye Mahallesi'ndeki mezarlığın içerisinde yer sektör bedeste dikdörtgen bir yapıya sahip olup, inşaatı sırasında moloz ve kesme taş kullanılmıştır. iç duvarlarında özel olarak kesme taş, örtü sisteminde, moloz taşlar görülmektedir.
     
  • Arapgir Kalesi
    Arapgir Kalesi hakkında pek fazla bilgi bulunmaz. XıV. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen kalenin günümüze yalnızca duvar kalıntıları gelebilmiştir. imalinde ise moloz taş kullanılmaktadır.
     
  • Malatya Kalesi
    Battalgazi ilçesinin sınırları içerisindedir. Kalenin yapımına metres. 79 yılında başlanmış fakat uzun bir zaman bitirilememiştir. Titus Livius'un başlatmış olduğu kale, Bizans imparatoru Justianus döneminde bitirilmiştir.

Malatya'da Ne Yenir? Hangi Yemek Meşhurdur?

Patatesli İçli Köfte, Bıldik Dolması, Samutlu Mercimek Köftesi, Kulak çorbası, Erik Ekşisi, Reyhanlı Malatya Köftesi, Tiritli Köfte, Noğullu çorba, Yeşil Fasülye Köfte,  Ispanaklı Yoğurtlu Köfte, Köfte, Yarmacalı Pilav, Fasülye Yaprağı Köftesi, Fasülye Yaprağı Köftesi, Mercimekli İçli Köfte, Bulgurlu Dolma, Un Kurabiyesi, Dereotu Salamurası, Mehmet Mustafa, Şapalak,Sıkma Köfte, Ispanaklı İçli Köfte


Malatya'nın Tarihi Mekanları

Eski Malatya Şehir Suru (Kalesi), Bedesten,  Taşhan, Yusuf Ziya Paşa Camii, Kanlı Kümbet, Emir ömer Türbesi,  Taşhoron Kilisesi, Eski Arapgir Kalesi,  Venk Kilisesi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı,  Melik Sunullah Camii, Ulu Cami, Molla Eyüp Mescidi

Malatya İçin önemli Telefon Numaraları

  • Büyük Şehir Belediyesi : 0 422 377 10 00
  • Devlet Hastanesi : 444 56 34
  • Vali : 0 422 324 22 66

Malatya Otogarları

Malatya (Maşti) Otogarı
bus
ba-favicon-white