Vize Bilgileri

Vize İşlemleriniz ile ilgili lütfen aşağıdaki kurallara uyunuz.

Pasaport Kuralları
  • Minimum 6 ay geçerli bir pasaport.
  • Pasaport imza sayfasının imzalı olması (yırtık ve silik pasaport işleme alınmamaktadır)
  • Pasaportta vize damgasının basılabileceği boş vize sayfalarının bulunması gerekmektedir.
Bu sayfada sizlere verilmekte olan hizmet için mümkün olabilen azami dikkat göstermekteyiz. Vize uygulamalarında görülen sürekli değişim sebebi ile bazen bilgiler güncel olmayabilir veya hızlı değişim bu sitede hemen size yansımamış olabilir. Bu sebeple sizden ricamız; gidilmek istenen ülkenin konsolosluk veya büyükelçiliği ile temas kurularak bilgilerin kontrol edilmesi ve daha sonra seyahate çıkılmasıdır. Burada verilen bilgiler konusunda Biletal ve/veya iştirakleri verilen bilgilerin bağlayıcılığı konusunda kesinlikle sorumlu tutulamaz.


Vize Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar

Bu sayfada yayınlanan vize bilgileri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir. Bilindiği gibi çok sayıda ülke Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, ülkelerine giriş için vize uygulamaktadır. Bazı istisnaları olmakla birlikte, bu vizelerin seyahat başlangıcından önce ilgili ülkenin Türkiye'deki Büyükelçilik, Başkonsolosluk ve Konsolosluklarından alınması gerekmektedir. Lütfen; vize başvurusu yapmadan önce pasaportunuzun vize sayfalarını kontrol ediniz. Dolu pasaportların yenilenmesi gerekmektedir. Pasaportlar konusunda bir başka önemli husus ise pasaportların sahibi tarafından mutlaka imzalanmış olması ve pasaportun en az altı ay geçerlilik süresi olmasıdır. 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara konsolosluklar vize vermemektedir.

Vize başvurusu yapılırken Vize Formu doldurulması gereklidir. Formlarının eksiksiz doldurulması çok önemlidir. Vize formu ile birlikte sizden istenen fotoğrafın yeni olması ise başka önemli bir husustur. Vize formunun mutlaka başvuru sahibi tarafından doldurulması ve imzalanmış olması gerekmektedir. Vize Formu üzerindeki imza, pasaporttaki imza ile karşılaştırılmaktadır. Konsoloslukların, başvurunun kabulünden itibaren vize verme süreleri 2 günden bir haftaya hatta bazı ülkelerde 10 güne kadar çıkmaktadır. Bu nedenle, vize başvurularınızı, seyahatlerinizden mümkün olduğu kadar önce yapmaya gayret ediniz. Pasaportların geri veriliş sürelerinin özellikle, bayram, sömestr, paskalya, fuar ve yılbaşı gibi yoğun dönemlerde daha da uzayabileceğini unutmayınız.

Artan güvenlik kaygılarıyla, konsolosluklar vize için gerekli bilgi ve belgeleri her an değiştirebilmektedirler.

Vize başvuru formlarını konsoloslukların internet sitelerinden, acentemizden veya direkt konsoloslukların kendisinden temin edebilirsiniz.

Vize için istenen evraklar

Her konsolosluğun vize için istediği evraklar değişmekte ise şu ana başlıkları toplayabiliriz.

Özel sektör için :
  • 2 adet resim
  • İlgili konsolosluğa ait vize başvuru formunun doldurulması
  • Ticaret odası faaliyet belgesi(özel sektör,şirket seyahatleri için)
  • Vergi levhası (özel sektör şirket sahipleri için)
  • Ticari sicil gazetesinin fotokopisi
  • Şirket başlıklı kâğıdına konsolosluğuna hitaben dilekçe
  • Sigortalı ise giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu
  • Otel rezervasyon fişi ve uçak bileti fotokopisi
Çalışanlar için :
  • İşyerinin vergi levhası ve faaliyet belgesi (yeni tarihli ve son döneme ait olacak)
  • İşyerinin imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi
  • En az bir yıllık, sigorta işe giriş bildirgesi (çalışma süresi bir yıldan az ise, beraberinde eski işyeri sigorta işe giriş bildirgesi şarttır)
  • Maaş bordrosu Viyana turlarında Avusturya Konsolosluğu için, şirket başlıklı kâğıdına, turistik gideceğini belirten dilekçe, kaşe ve imzalı (aslı olacak, fotokopi kabul edilmiyor).
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi.
  • Ön yüz ve işlem sayfaları fotokopisi Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli.
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Her ülke için, 3 adet resim
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve vize ücreti 
Ev hanımı ve Öğrenciler İçin :
  •  Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Geçimlerini sağlayan kişinin belgeleri
  • Bu kişinin imzasını taşıyan taahhütname
  • Öğrenciler için öğrenci kimlik belgesi
  • Banka hesap cüzdanı.
  • Ön yüz ve işlem sayfaları fotokopisi
  • Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Her ülke için, 3 adet resim En az 6 ay geçerli pasaport ve vize ücreti 
Emekliler için :
  •  Emekli cüzdan fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanı.
  • Ön yüz ve işlem sayfaları fotokopisi
  • Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Her ülke için, 3 adet resim
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve vize ücreti 

Dikkat edilecek hususlar

İkili turlarda, her iki konsolosluk için de, iki evrak seti istenecektir. Konsolosluklar tarafından istenilen hesap cüzdanlarının eski tarihli, işlem görmüş ve hesap miktarlarının yüksek olması istenir. 18 yaşından küçüklerde anne ve baba ile birlikte gitmiyor ise, noterden muhafakatname gerekmektedir. Şirket sahibinin, hiçbir şekilde evraklarda adı geçmiyor ise, noterden sözleşme istenmektedir. Rusya vizesi için 5 adet orijinal resim (kesinlikle fotokopi ve birbirinden farklı resimler olmayacak). Evli olanlardan evlilik cüzdan fotokopisi istenmektedir.

Aklınızda bulunsun
  • İTO veya İSO faaliyet belgelerinin en fazla iki ay önceden alınmış olması ve her iki ayda bir yenilenmesi gerekmektedir.
  • Vergi levha fotokopilerinin her yıl en geç Mayıs ayı sonunda elimize geçmesi gerekmektedir.
  • SSK işe giriş bildirgelerinde SSK'nın onay damgasının görülmesine dikkat edilmelidir.

Schengen anlaşmasına dahil devletler

Almanya-Avusturya-Belçika-Danimarka-Finlandiya-Fransa-Hollanda-İzlanda-İsveç-İtalya-Lüksemburg-Norveç-Portekiz-Yunanistan.