Niğde Otobüs Bileti

Niğde Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Niğde İç Anadolu Bölgesi`nin "Orta Kızılırmak" olarak bilinen kesiminde bulunmakta. Kapadokya Bölgesi içinde yer alan Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Adana, Mersin ve Konya ileri ile çevrilidir.

Deniz düzeyinden 1300 mt. yükseklikte bulunan ilin batı kesimi dalgalı düzlükler, kuzey, güney ve doğu kesimleri ise dağlık alanlarla kaplıdır. Güney ve güneydoğu sınırlarını Orta Torosların önemli noktasını yapan Bolkar Dağları çizmektedir.

Niğde'yi Ziyaret Etmek İçin En önemli 5 Sebep

M.ö 3000 yıllara giden bir serüveni olduğu için yüzlerce tarihi bölgesi mevcuttur.

  • Kuş Kayası Kaya Mezarları
  • Tyana ören Yeri
  • Göltepe Kestel ören Yeri
  • Köşk Höyük
  • Niğde Kayardı Bağları

Niğde'ye Nasıl Gidilir?

Karayolu: Niğde`den ülkenin her tarafına karayolu ile ulaşmak mümkün.

Demiryolu: Niğde vilayet merkezinden demiryolu ulaşımı Kayseri-Niğde-Adana bağlantılı yapılır.

Havayolu: Havayolu ulaşımı için Niğde`ye yaklaşık olarak 30 km uzaklıktaki Kayseri Havalimanı kullanılıyor.

Niğde'de Ulaşım Nasıldır?

Niğde'de şehir içi ulaşım belediye otobüsleri ve taksi ile kolaylıkla sağlanmaktadır.

Niğde'de Gezilecek Yerler

Doğal güzellikleri, tarihi yapıları, kaplıcaları ve geniş kültürü ile ülkemizin görülmesi gereken yerlerinden bir şehirdir.

  • Kuş Kayası Kaya Mezarları
    Mezarlar vadinin cenup yamacında 11 tane, şimal yamacında 4 adet olmak üzere 15 adettir. Birbirine benzeyen bu mezarların içlerinde klineler yer alır. Bir mezarın arasında aşı boyasıyla yapılmış dağ keçisini kovalayan köpek figürleri yer almaktadır. Bu kaya mezarlarının tamamının giriş kapıları üstünde sağır pencere bunun gibi delikler olmaktadır. Bu kapıların sağında ve solunda stilize insan figürleri kabartma olarak işlenmiştir.

  • Tyana ören Yeri
    Tarih öncesinden Hititler'in yıkılışına değin pek çok uygarlığa mevki olan Kemerhisar(Tyana), Hititler döneminde Tuwanuwa, Roma'da ise Tyana şekilde tanınıyor. Tuwanuwa Geç Hitit zamanının baş-kentidir. ünlü kral Warpalawa i.ö.738-715 yıllarında bu kentte hüküm sürmüştür.

  • Niğde Sungurbey Camii
    Caminin inşa kitabesi bulunmamaktadır. ancak 1335 yılı civarında yapıldığı düşünülmektedir. ilhanlı döneminde Niğde Valisi olan Sungur Bey nedeni ile yaptırılmıştır. Caminin mimarı bilinmemektedir. lakin minber ile muhtemelen şimal taç kapısının ahşap kapı kanatlarını Hoca Ebubekir, daha sonraki döneme ait doğu taç kapısının ahşap kapı kanatlarını ise Hacı Muhammed isimli uzmanlar tarafından yapılmıştır. Niğde Kalesi'nin güneybatı yönündedir.

Niğde'de Ne Yenir? Hangi Yemek Meşhurdur?

Ağpakla, Sızgıt, Soğanlama, Düğü çorbası, Zerdi Pilavı, Dıvıl, Kesme çorbası, Ayva Dolması, Sütlü çorba, Katma Aşı çorbası, Niğde tavası, Patates çorbası, Kömbe, çanak, Kışlık Ekmek,Bulama, Aşure, Aside, İrmik Tatlısı, Talaz, Hoşaf, Tarhana çorbası


Niğde'nin Tarihi Mekanları

Sugurbey Cami, Porsuk Höyük, Niğde Aleaddin Camii, Cımbar Vadisi, Göllüdağ, Niğde Kalesi, Constantinus ve Helena Kilisesi, Eski Gümüş Manastırı, çinili Göl

Niğde İçin önemli Telefon Numaraları

  • Büyük Şehir Belediyesi : 0 388 232 35 50
  • Devlet Hastanesi : 0 388 232 22 20
  • Vali : 0 388 232 23 24

Niğde Otogarları

Niğde Otogarı
bus
ba-favicon-white